Balticgäddan

Vem fångar längsta gäddan?

Nu har du chansen att visa att du är en fena på att fiska. Baltic Kalmar Marinas årliga lagfisketävling Balticgäddan ger olika team chansen att tävla mot varandra. Bästa totallängd för fem fångade gäddor vinner.

Fantastiska priser!

  • 1:a pris 20 000 kronor
  • 2:a pris 10 000 kronor
  • 3:e pris 5 000 Kronor

Vi delar också ut ett pris för den sammanlagt längsta längden för två gäddor varav den ena är fångad på vårens tävling och den andra är fångad vid höstens tävling. Segraren belönas med 2 000 kronor. Vi belönar även den som fångar den enskilt längsta gäddan med ett fint sponsorpris. Dessutom lottar vi ut en mängd priser till de deltagare som kommer till vår prisutdelning

Vår förhoppning är att pandemin är under kontroll till vår prisutdelning 2022 så att vi kan bjuda in våra deltagare till en After Fish.

Balticgäddan består av två deltävlingar, lördagen den första helgen i juni och lördagen sista helgen i oktober. Båda tävlingarna ingår i SPL (Swedish Pike League) , missa inte att anmäla ert team!

På grund av utökat fiskeförbud (1/3–31/5) i Kalmarsund så flyttas vårens tävling till lördagen den 4/6.

Höstens tävling arrangeras lördagen den 29/10

Anmälan till den första deltävling kommer att öppnas under mars 2022. Sista anmälningsdag är den 30/5 med reservation för att platserna kan ta slut tidigare.

Resultat tävlingen 30/10-21

1. Team Jonsson Totalt 440 cm
2. Team Lowrance/Motorguide Totalt 433 cm
3. Team Bengtssons Butiken Totalt 414 cm

Pris för längsta fisk gick till Christer ”Sisse” Strand i Team Armagäddon/Bengtssons som fångade en på 108 cm.
Pris för bästa totallängd, dvs längsta gädda från både vår och hösttävlingen gick till Jens Karlsson i Team Far och Son.
Stort grattis till alla vinnare och ett stort tack till alla som deltog i tävlingen. Vi syns i oktober 2021!

Resten av resultatlistan kommer vi lägga upp på denna sida inom en vecka efter tävlingen. Vi kommer meddela alla som följer oss på Instagram och Facebook när det är gjort.

Bästa resultaten i Balticgäddan

Bästa totallängd (fem gäddor) innehas av Team Slaghöken och är på 487 cm och sattes på hösttävlingen 2016.
Längsta gädda har Elias Jonsson fångat. Den var på 114 cm och fångades 2018-06-06. Den gången vi tvingades att flytta vårtävlingen pga is.
Bästa totallängd, dvs längsta gädda från både vår och hösttävlingen innehas av Elias Jonsson med en total på 206 cm (114+90) året 2018.

Få lite feeling, titta på den oficiella aftermovien som släpptes från tävlingen som gick av stapeln i Oktober 2017. Filmen hittar du lite längre ner på sidan.
Vi önskar dig ett riktigt skitfiske!

Anmälda team som är på gång (ofullständig anmälan/betalning) Teamet är inte garanterad en plats förrän man betalt hela anmälningsavgiften:

ANMÄL DIG HÄR!Tidigare resultat